Wat Cursisten Zeggen …

Management for solutions

Peter van Ree: "Ik ga mijn organisatie na 15 jaar verlaten. Ik wilde jou toch in het bijzonder nog bedanken voor alle wijze lessen en zaken die jij mij hebt geleerd. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en heeft bij mijn oude organisatie mede de  successen helpen behalen. Hiervan heb ik niet alleen zakelijk profijt van gehad maar ook op persoonlijk vlak. Ik weet nog de allereerste keer dat jij mij les hebt gegeven. Het is me altijd bijgebleven en eigenlijk nog nooit zo'n goede bijzondere leermeester gehad als jou. Nogmaals super bedankt voor alles wat je mij hebt bijgebracht en altijd klaar hebt gestaan. Wie weet tot ooit." (augustus 2016)

Leidinggeven

Groep maart 2018: "Leerzaam, leuk gebracht, ruimte voor eigen leerdoelen" (A. de Roij van Zuijdewijn). "Ik zal je zeker aanraden bij mijn relaties" (S. el Hadouchi). "De training geeft jezelf als persoon een enorme boost aan het terugvinden van jezelf" (S. el Allouchi). "Ik ga aandacht besteden aan het in het team duidelijk maken van de doelstelling en ga kijken hoe iedereen daar in staat" (A. Langgras). "Super!" (A. Kirley). "Nogmaals, manier van lesgeven zorgt ervoor dat je interesse en aandacht bij de les blijft. Mijn complimenten" (M. Akdemir).  "Interessant was het omgaan met lastige/ongemotiveerde medewerkers, inzicht in de verschillende type van mensen en het voeren van lastige gesprekken (R. Smit). "Goed voor zelfreflectie en het inzicht van het belang om de stijl aan te passen. Wat mij betreft iets meer rollenspel i.p.v. herhaling." (A. Roijen). "Ik ga onderdelen uit de opleiding zeker gebruiken, maar ook zeker tijdens teamoverleg"(N. de Wit). "Collega's die hoofdbeveiliger/aanspreekpunt worden, moeten deze cursus volgen. Dit is een leerzame cursus" (S. Cetin). "Goede afwisseling theorie en praktijk. Als de groep of individu langer nodig had werd hierop ingezoomd. Belangrijkste onderwerpen voor mij waren rouwverwerking en manipulatief gedrag" (H. Ammerlaan). "Goede cursus, zeer leerzaam" (M. Kok).

Omer Dogan:  "onlangs de cursus Situationeel Leiderschap gevolgd. Een echte aanrader voor de startende leider. Erg leerzaam; iedere persoonlijkheid uit zich in gedrag en dat gedrag is voor de leidinggevende stuurbaar. Het (h)erkennen van de persoonlijkheid en gedrag is essentieel voor het  behalen van de doelstelling/resultaat. Het  is een leuke cursus. Dit kwam met name door het enthousiasme van de docent en voorbeelden uit de praktijk." (september 2016)

Jimmy Soebedar: "Ik maak het heel goed en met de stof die je hebt overgebracht merk ik zelf wel het verschil hoe ik met bepaalde situaties nu om ga. Ik moet zeggen dat ik nu zonder erg veel moeite veel kan overbrengen op mijn collega's. Dat was voorheen ook het geval, maar nu voelt het gewoon veel lekkerder aan en gaat ook naar mijn inziens erg smooth, en dat ontlast mij toch enorm. Mijn plan van aanpak heb ik destijds binnen de gevraagde termijn gemaakt, en tot zover lukt het me ook om dit in de praktijk uit de voeren.
Het zal je wel zijn opgevallen dat ik in het evaluatieformulier alles met "zeer goed" heb beantwoord, dit omdat ik zeer veel van je heb mogen leren op een erg leuke wijze." (2016) 

Ruben Broeke: "dank voor deze zeer interessante training. In de auto naar huis vandaag besefte ik hoe moeilijk en ongemakkelijk het was om uit mijn comfortzone te stappen en tevens besefte ik mij hoe belangrijk het  is om dit te  doen. Door mijn eigen denk- en gesprekswijze te blijven hanteren ga ik niet alle medewerkers meekrijgen.     Alle lof voor de manier hoe je de training invult, de humor combineert met praktijkinformatie en nieuwe (soms hele simpele) inzichten/opmerkingen/e.d. Ik ben enthousiast geworden en ben ervan overtuigd dat ik dit kan en ga gebruiken om zo beter te  worden in mijn huidige (en volgende) functie!"​    (mei 2015)                                                     

Jolanda Gijbels: “enige tijd geleden een cursus leiderschap gedaan. Heb deze met zeer veel plezier gedaan!!! Erg veel van geleerd en gebruik het in de praktijk. De spiegel die is voorgehouden heeft misschien nog wel de meeste indruk op me gemaakt. Jammer dat het maar zo kort was! Voor het eerst een cursus waar ik na de lunch niet in slaap viel. Natuurlijk heeft jouw prettige manier van cursus geven hieraan bijgedragen ;-). Moet je zeggen dat ik erg opzag tegen het plan van aanpak schrijven! Maar slim om dit te vragen van de cursisten, nu moet je toch nadenken en in praktijk brengen van wat je hebt geleerd.” (juni 2010)

Ordewaring Publieke Dienstverlening

Cheyenne Tower: "Ik ben geslaagd! Ik had het echt niet verwacht. Maar door jouw trainingen is het wel echt goed blijven hangen. ik vond de theorie examen wel meevallen, alleen weer van die vragen die ik soms echt 2x moest lezen omdat ik het niet snapte.  Over mijn praktijkexamen: ik was eigenlijk helemaal niet zo zenuwachtig, ik dacht ik ga het gewoon doen en ik zie wel hoe het loopt. Je kreeg genoeg tijd en de ruimte om het te oefenen en ik stoorde me niet dat ze in de zelfde ruimte waren ( examinatoren ). Ik had eigenlijk wel geluk dat ik eerst mijn praktijk had en daarna theorie, als ik namelijk eerst theorie had en daarvoor was gezakt, was mijn motivatie al weg denk ik. Maar alles is goed gegaan, dus ik heb geen puntjes waar het mis ging. Ik heb vandaag de officiële uitslag gekregen en me cijfers zijn: 9 voor de interventies, 8 voor ordegesprek en een 7 voor mijn theorie. Ik wil je hierbij nogmaals bedanken! Heb er veel van geleerd + in een keer geslaagd! bedankt!" (november 2018)


Peter van Roij: "Langs deze weg wil ik jouw heel hartelijk bedanken voor de hele leuke en plezierige lessen wat Johan en ik bij jullie mochten volgen. Het was altijd leuk , ondanks de lange reistijden. Ik vond het ook een hele leerzame cursus. Zoals je wellicht  wel weet is iedereen geslaagd. Ik had voor alle vakken een 9. Stephan, mocht je ooit in de buurt zijn , dan ben je altijd welkom voor een bakkie koffie in het mooie Limburg. Nogmaals bedankt voor alles." (december 2017)

Cor Hellendoorn: “Graag word ik lid van de nieuwsbrief, Ben graag op de hoogte van dingen die met mijn vakgebied te maken hebben. Ik hoop dat je iets aan mijn feedback heb, Wel wil ik kwijt dat van de vele leraren die ik heb gehad tijdens alle diploma’s en certificaten ik jou de beste vind. Ik heb het als iets prettigs ervaren om les te mogen krijgen van je. Je heb een hele frisse manier van lesgeven, En je behandel ons niet als kinderen uit groep 6 wat velen wel doen. Stephan, Hartelijk bedankt voor de over gebrachte kennis. Ondanks dat ik het niet in 1 keer gehaald heb ik wel het gevoel een beter beveiliger te zijn geworden.” (mei 2016)

Groepsleidertraining: “ik heb het vertrouwen dat ik gesprekken tactischer ga aanpakken”

Uit bedrijfsblad: “Het belangrijkste wat ik heb geleerd is: durf open vragen te stellen. Ga gesprekken in zonder al een mening te hebben gevormd. Iemand kan goede redenen hebben om af te wijken van routines. Ik heb ook geleerd hoe je goed kunt luisteren en signalen kunt oppikken.”……. “Door een goed gesprek krijg je meer begrip voor elkaar, een vertrouwensband en kun je aan oplossingen gaan werken.”………… “Ja, het was heel leerzaam. Ik heb het vertrouwen dat ik gesprekken tactischer ga aanpakken. Heel goed dat mijn organisatie dit aanbiedt, zodat mensen op de werkvloer kunnen groeien. ……………..” (2016)

Omgaan met agressieve klanten

Leidinggevende receptieteam bij een zorgverzekeraar: "De training die we bij je hebben gevolgd, passen we nog steeds toe. Helaas hebben we aan de receptie nog regelmatig te maken met, vooral verbaal, agressieve klanten. Met behulp van jouw training zijn we beter in staat onze rust te bewaren en proberen we de agressiviteit niet teveel op onszelf te betrekken. De oefening met  de acteur hebben daarbij veel geholpen, hij wist precies onze klanten na te spelen. Ook de ontspanningsoefeningen zijn super natuurlijk geweest."  (2015)

YourContentHere

YourContentHere