Video’s

Het Q-Center is er om oud-cursisten te voorzien van materiaal om de eigen ontwikkeling in beweging te houden. Het wil je helpen bij de ondersteuning bij de zoektocht (Quest) en ontwikkeling (Quality) van je competenties.

Dit kennis centrum wordt mede gevoed door vraag- en aanbod vanuit zijn deelnemers. Heb je een goede tip of gewoon een vraag voor dit kenniscentrum. Mail naar info@qsteps.nl.

Veel filmpjes zijn te bekijken via Youtube. Om effectief te kijken kan het soms prettig zijn om het filmpje versneld af te draaien. Het voordeel is dat je leert en aan timemanagement doet.

Versneld video kijken op Youtube. Werkt goed bij tijdgebrek.

Tip! Bij de langere filmpjes kan het heel goed werken om de snelheid op Youtube op 1.25 of 1.5 te zetten. Je kijkt in kortere tijd. Het is experimenteren bij welke snelheid je de informatie nog goed kunt volgen. Probeer maar. Het  scheelt veel tijd.


Omgaan met agressie

Duur: 3.05 minuten

In dit filmpje wordt inzichtelijk gemaakt hoe bepaald gedrag kan lijden tot vermijdingsgedrag en hoe je er als professional mee om kunt gaan.

Omgaan met frustratie

Duur: 0.41 minuut

In dit grappige filmpje wordt inzichtelijk gemaakt hoe belangrijk is om begrip te tonen aan de ander, maar ook wat er gebeurt als je dat niet doet.

Kijk ook eens verder en zie veel voorbeelden van onprofessioneel gedrag​

James Lyne: Everyday cybercrime -- and what you can do about it

Duur: 17.26 minuten

Over hoe cybercriminelen werken en waar je zelf alert mee moet zijn.

The art of misdirection | Apollo Robbins

Duur: 8.47 minuten

Afleiding is in het vak van receptie en beveiliging een factor waarvan kwaadwillenden bewust gebruik maken. Weten hoe afleiding ingezet kan worden, maakt de professional alerter op afwijkend gedrag. De overigen blijven achter in verwondering en snappen niet hoe het kan.

Streetlab - Werken bij de Belastingdienst

​Duur: 2.59 minuten

Hoe moeilijk is het om een bedrijf binnen te komen? Hoe zou jij je voelen als jij de beveiliger/receptiemedewerker bij dit bedrijf was? Het gaat  om het nemen van verantwoordelijkheid en dat  betekent soms het kiezen voor de moeilijke weg. 

Identiteitsfraude voorlichting

Duur: 2.15 minuten

Wees waakzaam over je privacy. Het is voor bepaalde groepen zeer interessant  om met jouw gegevens leningen af te sluiten of onder jouw naam strafbare feiten te plegen. 

Maak een veilige kopie met de KopieID app

Duur: 

Er zijn verschillende manieren om je ID bij het maken van een kopie af te schermen. Dit kan door een ID-cover, maar ook door het gebruik maken van een app, waarbij je zelf gegevens kunt afschermen tegen lezen zoals je BurgerServiceNummer.

RamBam  Identiteitsfraude – NL

Duur: 23.29 minuten

Tip! Video is goed te volgen op snelheid 1.5 of 2.

Het controleren van een legitimatiebewijs dient om te weten of iemand legitiem naar binnen mag of ergens recht op heeft. Mensen aan de receptie of de beveiliging zijn cruciaal om te zorgen dat men naar binnen mag. Deze film van RamBam laat zien hoe oppervlakkig deze controle vaak plaatsvindt en hoe makkelijk je vervolgens misbruik kunt maken. 

Column 1

Column 1

Column 2

Column 3

Meer Informatie?